cahit berkay

Cahit Berkay

Musician - Moğollar

Cahit Berkay is a Turkish musician from the founders of the Moğollar band. He has composed credits and film music for many Turkish films, and worked with the likes of Selda Bağcan, Cem Karaca, Baris Manco, and Ali Rıza Binboğa beside the solo 45s.

Cahit Berkay (born August 3, 1946, Uluborlu, Isparta) is a Turkish musician from the founders of the Moğollar band. He graduated from Kabataş Erkek Lisesi (Kabataş High School). He has composed credits and film music for many Turkish films. After this period, the Moğollar also worked with other greats such as Selda Bağcan, Cem Karaca, Baris Manco and Ali Rıza Binboğa beside the solo 45s.

Discography

Solo albums

  • 1975: Teşekkür Ederim Babaanne / Teşekkür Ederim Babaanne (Enstrümantal)
  • 1997: Film Müzikleri Vol. 1
  • 1999: Film Müzikleri Vol. 2
  • 2001: Film Müzikleri Vol. 3
  • 2005: Sinema Bir Mucizedir Film Müziği
  • 2007: Toprak (Cahit Berkay and Grup Zan)
  • 2009: Yağmurdan Sonra
  • 2012: Arda Kalan (feat. Derya Petek)

Other

  • 1966: Ararım / Bahçelere Geldi Bahar (Selçuk Alagöz)
  • 1967: Konya Kabağı / Bahçelerde Börülce (Rana Alagöz)
  • 1980: Günlerimiz (Zülfü Livaneli)
  • 1990: Yiyin Efendiler (Cem Karaca, Cahit Berkay, Uğur Dikmen)
  • 1992: Nerde Kalmıştık? (Cem Karaca, Cahit Berkay, Uğur Dikmen)
  • 1999: Bindik Bir Alamete… (Cem Karaca, Cahit Berkay, Uğur Dikmen)
  • 2002: Gitarın Asi Çocukları (Toplama albüm, “Dörde Özlem”)
  • 2002: Yüreğimdeki Barış Şarkıları (Toplama albüm, “Rüya”)
  • 2008: Rock Sınıfı (Toplama albüm, Replikas ile “İlk Çağda Anadolu Uygarlıkları”)
  • 2008: Uzay Heparı Sonsuza (Toplama albüm, 4 Yüz ile “Masum Değiliz”)
Spread the love

Event List

  • 07:30 PM Marquee @ The Star 80 Pyrmont St, Pyrmont NSW 2009, Australia